Dé specialist in Sriracha!

Alaska Coquilles met Sriracha-limoen boter

Alaska Coquilles met Sriracha-limoen boter

Coquilles worden beschouwd als een luxe product, maar tegenwoordig zijn ze goed betaalbaar en buitengewoon smaakvol. De boter waarin wij deze koken is enorm verslavend net zoals de rijst. Wees dus gewaarschuwd! Het gerecht is niet super-duper pittig, het is dus de moeite waard om kinderen het te laten proberen.

Gerecht voor 4 porties

  • 5 eetlepels boter, verdeeld
  • 1 el honing
  • 1 theelepel vers geperst limoensap
  • 1/2 theelepel Sriracha
  • een snufje tafel of zeezout
  • 16 grote Alaska coquilles
  • grof zout, zoals zeezout of grof zeezout
  • 1 eetlepel plantaardige of koolzaadolie
  • 1 el fijngehakte verse koriander
  1. Doe 4 eetlepels boter in een magnetron-safe kom. Verhit in de magnetron gedurende 20 seconden totdat deze is gesmolten.
    Roer de honing, limoensap, Sriracha en een snufje zout er doorheen. Even opzij zetten.
  2. Met behulp van wat keukenpapier, dep de coquilles droog. Giet de olie af en de resterende 1 eetlepel boter in een grote gietijzeren koekenpan. Verwarm het op middelhoog vuur tot de ideale kooktemperatuur. Bestrooi de bovenkanten van de sint-jakobsschelpen met het grof zout (een klein snufje zout per coquille).
  3. Wanneer de olie en boter zo heet is dat het bijna rookt voeg de coquilles, gezouten kant naar beneden toe. Bestrooi de bovenkant van elke coquille met een klein snufje zout en laat de sint-jakobsschelpen even liggen, totdat de onderzijde goed bruin is, ongeveer 2 minuten. Wanneer u probeert om een sint-jakobsschelp op te tillen en het zit vast aan de pan dan betekent dat het nog niet klaar is. Hij laat vrij gemakkelijk los wanneer deze goed bruin is.
  4. Flip de sint-jakobsschelpen over en kook tot de andere kant als goed bruin is. Haal de sint-jakobsschelpen uit de pan en leg ze op een bord bekleed met keukenpapier om de overtollige olie kwijt te geraken.
  5. Verwarm de Sriracha-limoen boter in de magnetron gedurende 20-30 seconden, deze hoeft alleen maar warm te worden.
    Serveer de coquilles besprenkeld met de kruidige pittige boter. Bestrooi met de koriander.