Dé specialist in Sriracha!

De Ultieme Sriracha Burger

De Ultieme Sriracha Burger

Pak voor de zekerheid de verbanddoos erbij want u gaat hier een flink avontuur tegemoet. Als de calorieën en vet u niet neer krijgen dan zal de ongelooflijke smaakexplosie dit wel voor elkaar krijgen. Het is de moeite waard, dat wel. Geloof me, ik ben een dokter (niet echt…). In feite, mijn eed van Hippocrates vraagt mij om u te vertellen dat eventuele overgebleven Sriracha-blauwe kaas spread maakt een uitstekende duik voor zoete frietjes. Neem nu dit recept naar je lokale supermarkt om onmiddelijk te worden gevuld!

Maakt 8 porties

  • 1500 Gram gehakt (bij voorkeur half-om-half)
  • 1/4 kopje sojasaus
  • 10 eetlepels Sriracha (wij adviseren de Lemongrass variant)
  • 4 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 4 plakjes dik gesneden spek
  • 2 grote zoete uien
  • 3/4 kop blauwe kaas dressing
  • 8 sesamzaad broodjes
  • 8 dikke plakken Zwitserse kaas
  • 1 grote vleestomaat, gesneden
  • Rucola of romaine sla
  1. In een grote kom, combineer het gehakt, sojasaus, 5 eetlepels van de Sriracha, en de peper. Niet overmengen. Vorm het mengsel in 8 pasteitjes, en gereserveerd, op een perkament beklede bakplaat, bedekt, in de koelkast.
  2. Verwarm een houtskool of gas grill tot medium-hoog vuur. In een middelgrote koekenpan op matig laag vuur, bak de bacon, draaien als dat nodig is. Terwijl het spek bakt, schil een kwart van de uien. Snijd elke sectie in kleine plakjes. Zodra het spek gaar is en licht krokant, verwijder de plakjes uit de pan, snijd elk in de helft en uitlekken op keukenpapier en bewaar het overgebleven spekvet in de pan. Kook de gesneden uien in het spekvet op een matig tot laag vuur tot ze karameliseren, 20 tot 25 minuten.
  3. Grill de hamburgers, een paar keer draaien, 4 tot 4 1/2 minuten aan elke kant of tot een vleesthermometer 130 ° tot 135 ° F laat zien (medium-rare). Terwijl de hamburgers bakken, in een kleine kom, combineer de blauwe kaas dressing met de resterende 5 eetlepels Sriracha. Toast de broodjes op de grill gedurende de laatste minuut van de kooktijd.
  4. Verspreid het blauwe kaas mengsel op beide helften van elk broodje hamburger. Stapel een hamburger broodje, Zwitserse kaas plakje, bacon, gekarameliseerde uien, plakje tomaat, en een handvol rucola tussen elk broodje hamburger. Heerlijk!