Dé specialist in Sriracha!

Honing-Sriracha Geglazuurde Kippenvleugeltjes

Honing-Sriracha Geglazuurde Kippenvleugeltjes

Zodra u deze hebt gemaakt voor vrienden of familie dan blijft u ze maken, gegarandeerd! Zelfs wanneer er geen voetbalwedstrijd op de televisie is zal er altijd iemand zijn die verlangt naar deze kippenvleugeltjes. Serveer samen met bleekselderij en worteltjes met blauwe kaas voor dompelen.

Maakt 6 tot 8 porties

  • Plantaardige of arachideolie, voor frituren
  • 2 Kilogram kippenvleugels
  • 250gram ongezouten boter
  • 140gram Sriracha (wij adviseren de reguliere variant)
  • 1/2 kopje oranjebloesem honing
  • 2 theelepels zeezout
  • Sap van 1 limoen
  • Fijngehakte verse koriander, voor de garnering
  • 2 eetlepels witte sesamzaadjes, voor de garnering
  1. Verwarm de oven voor op 100 ° C. Bereid de friteuse door het te vullen met olie tot het gesuggereerde vulniveau van de fabrikant. (Afwisselend, een gietijzeren of andere brede zware pan kan worden gebruikt; vullen met olie tot een diepte van 2-3 cm, maar niet meer dan halverwege de zijkant van de pan.) Stop de vleugelpunten onder de vleugel om te voorkomen dat ze te verbranden, of verwijder deze.
  2. Verwarm de olie tot 180 ° C. Bak de vleugels in batches gedurende 10-12 minuten, tot ze krokant en goudbruin zijn. Wees voorzichtig om er niet te veel in de pan te doen, want dit zal de temperatuur van de olie aanzienlijk verlagen en resulteren in doorweekte vleugels. Houd batches van gekookte vleugels op een rooster verdeeld over een bakplaat (of op een folie beklede bakplaat) in de voorverwarmde oven totdat alle vleugels zijn gebakken.
  3. Terwijl de vleugels bakken, voeg boter toe in een middelgrote pan op laag vuur. Voeg de Sriracha, honing, zout en limoensap en even roeren. Houd warm op een laag vuur. Doe vervolgens de vleugels in een grote kom en meng met de Sriracha mengsel. Plaats de gecoate vleugels op een grote schotel (of schaal), garneren met koriander en sesamzaad.