Dé specialist in Sriracha!

Noodle soep met garnalen

Noodle soep met garnalen

Dit gerecht is buitengewoon gezond en smaakvol vanwege de vele (verse) ingredienten in combinatie met noodle soep en Sriracha. Wij raden u aan om niet al te veel Sriracha in de soep te doen want deze kan overheersend zijn.

Serveert 4-6 personen.

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 4 kopjes gehakte groenten zoals baby paksoi, asperges, of tauge
  • 3,5 gram Shitake paddenstoelen, in plakjes
  • 120 gram gedroogde rijst noedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 4 kopjes ongezouten kippenbouillon
  • 2 kopjes water
  • 1/2 stukje gemberwortel, geschild en gesneden in 4 rondes
  • 2-3 eetlepels Sriracha (afhankelijk van hoe pittig je wilt)
  • 2 eetlepels Teriyaki saus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1/4 kop verse limoensap
  • 1/2 theelepel zout, of zoveel als nodig
  • 2 eetlepel lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 1/2 kopje kerstomaatjes gehalveerd
  • 500 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • Garneer-1/4 kop geroosterde ongezouten pinda’s, gehakt

Bereiding

  1. Breng de Noodles aan de kook volgens de instructies op de verpakking.
  2. In een grote soeppan, Verhit de olie op een matig hoog vuur. Voegt de groenten en champignons toe en bak tot ze een beetje gaar zijn, maar nog steeds knapperig zijn. Zet deze even apart.
  3. Voeg de kippenbouillon, water, gember, Sriracha Teriyaki saus, sesamolie, limoensap en zout in de soeppan. Breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat het 5 minuten pruttelen. Net voor het opdienen voeg lente-uitjes, koriander, tomaten en de garnalen toe. Wanneer de garnalen roze worden dient u de reeds gekookte Noodles toe te voegen aan de pan. Bij het opdienen is het lekker om een eetlepel bouillon toe te voegen aan het gerecht op het bord en garneer met pinda’s.