Dé specialist in Sriracha!

Alle soorten sriracha

Bekijk het aanbod hier

Over Sriracha.nl

Wanneer je een willekeurige, vooral Amerikaanse, keuken binnenloopt dan zie je vrijwel meteen de Sriracha saus staan met zijn eigenaardige vorm, vuurrode kleur en opgehemelde haan aan de voorzijde. Maar Sriracha, de badass Thaise stijl hete saus, is niet alleen in deze keukens omdat chefs deze serveren aan klanten (ik durf te wedden dat deze saus in veel meer restaurants wordt gebruikt dan wij denken). Het is er omdat de koks deze voor werkelijk alles gebruiken. En dus moet je.

Achterop bijna iedere fles staat dit (beter kunnen wij het niet uitleggen):
Sriracha, made from sun ripened chiles, is ready to use in soups, sauces, pasta, pizza, hot dogs, hamburgers, chow mein or on anything to add a delicious, spicy taste.

Het is de “heerlijke, kruidige smaak,” met zijn vleugje exotisme, dat dit spul onderscheidt van de vele hete sauzen. Het zijn eigenlijk maar vier ingrediënten: chilipepers, knoflook, azijn en suiker. Maar die combinatie (met wat zout en conserveringsmiddelen) maakt het geheel behoorlijk excentriek en reikt naar meer. Doe het op een (cheese)burger, pizza, hotdog, soep, pasta, spare-ribs en nog veel meer. Sriracha zorgt voor warmte, dat zeker. Al met al vormt het een groots en verfijnd smaakspektakel.

Hoeveel specerijen hebben hun eigen bijnamen? Ketchup? Nee Mosterd? Geen schijn van kans. Maar Sriracha? Met een knipoog naar de fles vele kenners noemen het gewoon “cock sauce”, een naam die is zo schunnig en viriel als de saus zelf.

Sriracha ( Thaise uitspraak: [.. sǐ ː ra ː tɕ ʰ ā ː] ) is een type van hete saus , vernoemd naar de kustplaats Si Racha , in het Chonburi Province van Oost Thailand , waar deze voor het eerst werd geproduceerd en als bijgerecht geserveerd werd bij lokale visrestaurants. Het is een pasta van chili pepers , gedistilleerde azijn , knoflook, suiker en zout. De Amerikaanse versie heeft een warmte-rating van rond 1000-2500 Scoville-eenheden, minder dan de helft van de jalapeño pepers.

In Thailand wordt de saus vaak ‘sot Siracha’ genoemd en slechts af toe ‘nam phrik Siracha’. Traditionele Thaise Sriracha saus neigt zoeter en wateriger in textuur dan de niet-Thaise versies. Niet-Thaise sauzen zijn verschillend in smaak, kleur en textuur van de Thaise versies.

Deze hete/pittige saus wordt met de dag populairder vandaar dat wij een online bestelpunt hebben ingericht zodat het online bestellen van deze hete saus eenvoudig en betaalbaar wordt (en uiteraard blijft).

Merken