Dé specialist in Sriracha!

Sriracha Ceviche

Sriracha Ceviche

Sriracha en zeevruchten zijn echt een perfecte match. Voor mij is dit recept de ultieme beproeving van zeevruchten in combinatie met een pittige saus. Je kan het tevens als dipsaus gebruiken in combinatie met tortilla chips. Kortom; heerlijk!

Maakt 6 tot 8 porties

  • 750 Gram zeevruchten, in blokjes gesneden (zoals garnalen, coquilles, kabeljauw, tilapia, of Kampachi)
  • 1/2 kop vers geperst limoensap
  • 1/4 kop vers geperst sinaasappelsap
  • 2 tot 3 middelgrote tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 grote rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 Perzische komkommers, in blokjes gesneden
  • 1 oor verse suikermaïs, pitten alleen
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 jalapeño, zonder zaadjes en gehakt
  • 1/2 kop gehakte verse koriander, plus meer voor de garnering
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1/2 kop Sriracha (regular)
  • 1 kop tomatensap of V8 groentesap
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 avocado, in plakjes, voor de garnering
  1. In een grote kom, combineer de zeevruchten met de limoen en sinaasappelsap. Dek af en laat rusten in de koelkast, af en toe roeren, totdat het geheel stevig wordt en ondoorzichtig, ongeveer 3 uur.
  2. Voeg de tomaten, ui, komkommer, mais, knoflook, jalapeño, koriander, olie, Sriracha, en tomatensap toe, roeren om te combineren. Behandel en koel voor nog eens 30 tot 60 minuten om op smaak te geraken. Breng aan voor de smaak met zout en peper. Serveer in gekoelde kommen of martini glazen, gegarneerd met plakjes avocado en koriander.