Dé specialist in Sriracha!

Watermeloen-Sriracha Sangria

Watermeloen-Sriracha Sangria

Als er iets lekker is als zijnde (voor bij de) borrel dan is het dit recept wel. Niet te geloven wat een verfrissende smaak met de juiste ingrediënten zoals watermeloen.

Maakt 6 tot 8 porties

  • 2kg watermeloen in pitloze blokjes
  • 1 (750 ml) fles droge witte wijn (zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio)
  • 60ml Calvados, lichte rum of cognac
  • 60ml kopje suiker
  • 3 eetlepels Sriracha (wij adviseren de reguliere variant hiervoor)
  • 2 limoenen, in dunne plakjes
  • 35ml natuurlijke Ginger Ale (zoals Reed’s Original Ginger Brew)
  • Ijsblokjes, voor het serveren
  • Verse takjes munt, voor de garnering
  1. In een blender, pureer 6 kopjes van de watermeloen. Zeef in een grote kruik. Voeg de wijn, Calvados, suiker, Sriracha, schijfjes limoen, en de resterende 2 kopjes watermeloen toe. Behandel en koel gedurende tenminste 2 uur. (Dit kan worden gemaakt tot 2 dagen van tevoren.)
  2. Wanneer u klaar bent om het op te dienen, geef het mengsel een gezonde roer en giet er dan de ginger ale doorheen. Doe een paar ijsblokjes in elk glas, dan vullen met de sangria, zorg ervoor om wat limoen en watermeloen goodies in ieders cup te doen. Garneer met een takje munt en serveer direct.